Milovan Božović iz Zubinog Potoka osuđen na sedam meseci zatvora

Optužnica protiv Božovića podignuta je 16. oktobra ove godine

30.10.2023. 11:09
  • Podeli:
kosovo reuters-65166ece1ec2c.webp Foto: Reuters

Osnovni sud u Prištini osudio je Milovana Božovića na sedam meseci zatvora zbog navodnog krivičnog dela "učestvovanje u gomili koja čini krivična dela i huliganstvo" i paljenja automobila na severu.

Njemu će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, a moraće i da uplati 100 evra za postupak i 100 evra za fond oštećenih, prenose mediji na albanskom.

Optužnica protiv Božovića podignuta je 16. oktobra ove godine. Optužen je za podmetanje požara u nasilnim protestima, dok je na sednici od 26. oktobra njegov branilac priznao krivicu.

Božović je uhapšen prvog aprila, a osuđen je na osnovu prijave oštećenih V. K. i Đ. S., kojima su u Zubinom Potoku zapaljeni automobili.

U ovom sudskom procesu oštećeni nisu podneli imovinskopravni zahtev jer ne znaju da li im je optuženi zapalio automobil, niti ko je tačno umešan u štetu koja im je pričinjena.

U izveštaju policije u vezi sa ovim slučajem piše da su podnosioci žalbe otišli ​​u policijsku stanicu Zubin Potok da prijave svoj slučaj, pošto je grupa nepoznatih lica zapalila njihove automobile, dodajući da su ih pre toga preregistrovali sa srpskih registarskih tablica na lokalne RKS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()