Mirno na severu KiM: Srbi i danas nastavljaju proteste

a Srbi nastavljaju proteste tražeći da budu pušteni na slobodu Milun Milenković, Radoš Petrović i Dušan Obrenović

15.06.2023. 10:05
  • Podeli:
kosovska mitrovica profimedia-644cbe2988ae8.webp Foto: Profimedia

Situacija na severu Kosova i Metohije jutros je mirna, nema zabeleženih incidenata, a Srbi nastavljaju proteste tražeći da budu pušteni na slobodu Milun Milenković, Radoš Petrović i Dušan Obrenović, javio je dopisnik Srne.

Osnovni sud u Prištini juče je odredio jednomesečni pritvor Milunu Milenkoviću uhapšenom pre dva dana u severnom delu Kosovske Mitrovice. On je prebačen u zatvor kod Podujeva.

Iz policije je juče potrđeno da je Milenković povređen prilikom hapšenja, a njegov advokat Nebojša Vlajić izjavio je da je hapšenje njegovog branjenika bilo izuzetno brutalno.

Srbi koji protestuju traže da se obustave istrage i hapšenja Srba, da nelegalni albanski gradonačenici i prištinski specijalci napuste opštinske zgrade na severu Pokrajine, kao i da započne formiranje Zajednice srpskih opština.

Srpska policija juče je na teritoriji centralne Srbije uhapsila trojicu pripadnika policije privremenih prištinskih institucija. Zbog ovog hapšenja od sinoć je zabranjen uvoz robe iz Srbije, a vozila sa srpskim registarskim tablicama se delimično propuštaju.

Saobraćaj preko svih administrativnih prelaza, posebno Brnjaka, Jarinja i Merdara je smanjen i tokom noći zabeleženi su samo pojedinačni prelasci.

Odluka vlade u Prištini od sinoć o zabrani uvoza robe i zabrani ulaska sa srpskim tablicama na Kosovo i Metohiju unelo je veliko uznemirenje kod građana južno od Ibra pošto veliki broj Srba poseduje automobile sa srpskim tablicama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()