Narodni pokret za državu: Predizborna kampanja ili nova nada za jedinstvo?

Narodni pokret za državu, to je naziv novog pokreta čije formiranje je najavio predsednik Srbije.

Autor: Emilija Pešić
12.03.2023. 19:26
  • Podeli:

Šta je ideja Narodnog pokreta? Za predsednika Srbije to je put da se pokaže ko su intelektualci i prava elita za normalnu i pristojnu Srbiju budućnosti. Otvoren za sve, zajedničkim snagama za jedinstvo.

"Veoma dobar potez, izuzetan potez, ovo je nešto što daje jednu nadu, jednu moć pre svega mladima", kaže Zoran Milosavljević iz Instituta za političke studije.

Drugi na ovo gledaju kao na buku koja skreće fokus sa drugih stvari.

"U suštini jedna predizborna kampanja ili možda naziv neke buduće predizborne koalicije, nije mnogo više od toga. Tu se razne spekulacije prave, gasi se sSNS, ne gasi se - naravno to je rekao i Vučić. Ko će ući? Pa ući će oni koji su i sad sateliti u toj vladajućoj koaliciji, spominje se da li ce ući SPS ali mislim da će morati, hteli ili ne hteli", smatra politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Povodom navoda da deo javnosti Pokret vidi kao buduću predizbornu koaliciju, Zoran Milosavljević iz instituta za političke studije kaže da Pokret može dati dobro svima.

"Pokret mora da se formira i da se da prilika našem građanstvu da oni koji se nisu bavili politikom, oni koji su domaćini, ma odakle dolazili, da jednostavno sa kapacitetom naših mladih ljudi  koji vole svoju državu, da sa onima koji imaju iskustva, koji žele da predvode dobiju šansu i da daju svoj doprinos", ističe Milosavljević.

Staro vino- nova bačva i pokušaj rebrendiranja Srpske napredne stranke - odgovara Vukadinović.

"Suštinski tu velike promene nema, osim što se, ne mogu da kažem nepopularan jer nije nepopularan čim ima toliko glasova i dalje, ali je relativno istrošen taj logo i brend SNS. to se menja nečim što je prirodno novo, što ima državni karakter, ali to neće biti ništa drugo nego pokret stranaka i grupa za podršku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici kakva god ona bila", kaže Vukadinović.

Dok se spekuliše šta će i da li će pokret nešto pokrenuti pozivi da se postane deo te ideje već pristižu, kaže premijerka Ana Brnabić, čak i od nestranačkih ličnosti, dodaje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()