Odnosi Srbije i Nemačke zemlje razvijeni u svim oblastima

U protekloj godini ukupna trgovinska razmena roba i usluge između dve zemlje približila cifri od osam milijardi evra

14.11.2022. 15:55
  • Podeli:
Anke Konrad_Ivica Dačić_Foto Tanjug_Ministarstvo spoljnih poslova_Dijana Vukomanović-1668437581422.webp Foto: Tanjug / Ministarstvo spoljnih poslova / Dijana Vukomanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Nemačke u Srbiji Anke Konrad sa kojom se saglasio da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri i izuzetno razvijeni u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije.

Dačić je podvukao da se u protekloj godini ukupna trgovinska razmena roba i usluge približila cifri od osam milijardi evra što je, kaže, veliki razlog za zadovoljstvo.

Istovremeno je iskazao interes naše strane za nastavkom saradnje i daljim investicijama nemačke strane, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadorka Konrad rekla je da je Nemačka spremna da nastavi intenzivan politički dijalog i unapređivanje međusobnog poverenja sa našom stranom.

Ona je posebno naglasila neophodnost pune primene Briselskog sporazuma i dogovora koje su postigle dve strane u dijalogu između Beograda i Prištine.

Takođe, apostrofirala je podršku Nemačke u procesu ubrzanja evropskih integracija Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()