Održan skup Albanaca "Marš na sever": Uzvikivane parole protiv Srba

Na glavnom mostu prisutno je pojačano prisustvo tzv. Kosovske policije i italijanskih karabinjera

01.06.2023. 12:35
  • Podeli:
Albanci Tanjug STR-6478745657575.webp Foto: Tanjug/STR

U južnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest oko stotinak Albanaca pod nazivom "Marš na sever", javlja izveštač Tanjuga. 

Tokom protesta, u kome nije bilo incidenata, oni su nosili zastave takozvane OVK, Albanije i Velike Albanije.

Okupljeni Albanci u južnom delu Kosovske Mitrovice, kojih je bilo stotinak, razišli su se, dok se broj pripadnika kosovske policije na prilazu glavnom ibarskom mostu, kojih je bilo mnogo, u međuvremenu smanjio. 

Na severnoj strani mosta bilo je pet vozila KFORA, italijanskih karabinjera, a na početku šetališta u severnom delu Kosovske Mitrovice, Srbi su mirno posmatrali šta se dešava.

Grupa Albanaca okupilo se na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, u južnom delu, noseći zastave tzv. OVK i uzvikujući parole protiv Srba.

Protest pod nazivom "Marš na sever" najavljen je preko albanskih društvenih mreža.

Policija tzv. Kosova ih je pozvala da se ne okupljaju.

Kako se navodi u saopštenju, kosovska policija poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na bilo kakva navodna organizovanja od strane nepoznatih lica, već da prepuste bezbednosnim institucijama, da se profesionalno izbore sa situacijom.

Na glavnom mostu prisutno je pojačano prisustvo tzv. Kosovske policije i italijanskih karabinjera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()