Oglasio se Kremlj: Situacija na KiM složena i potencijalno opasna

U selu Banjska na severu KiM je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i kosovske policije

25.09.2023. 13:59
  • Podeli:
Tan2023-09-2511471660_8 kosovo selo banjska AP PhotoVisar Kryeziu (1)-651175c5e5038.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Kremlj smatra da je pogoršana situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i potencijalno opasna i pomno je prati", izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

''Situacija je veoma složena. U situaciji na Kosovu vidimo tradicionalne predrasude prema Srbima, to je tradicionalan i neuravnotežen pristup. Situacija je zaista veoma napeta i potencijalno opasna, mi je veoma pažljivo pratimo'', rekao je Peskov, a prenosi TASS.

On je rekao da nema komentara o incidentu u pravoslavnom manastiru Banjska na severu KiM, ali je istakao da primećuje redovne provokacije protiv Srba u regionu.

''Ali to što se protiv Srba vrlo često organizuju razne provokacije nije tajna ni za koga'', rekao je Peskov.

Vučić sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom delegacije Evropske unije.

Sastanak je zakazan u 8.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata,  saopštila je pres služba predsednika.

U selu Banjska na severu KiM je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i kosovske policije u kojem su poginula trojica Srba i jedan policajac albanskog porekla.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()