Petković: Milenković uhapšen u frizerskom salonu, reč je o istaknutom sportisti

On je istaknuti sportista i nije kriminalac, istakao je Petković.

13.06.2023. 15:23
  • Podeli:
petković jadranka ilić tanjug-64886fef9e131.webp Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

Po ličnom Kurtijevom nalogu danas je uhapšen Milun Milenković Lune, rekao je na vanrednoj konferenciji za medije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Luneta su uhapsili u podne u centru u frizerskom salnu koji je bio opkoljen sa osam oklopnih vozila, rekoa je Petković.

Petar Petković je rekao da je Kurti svojim izjava i delima pokazao da je zainteresovan za sukobe i rat.

Miluna Milenkovića Luneta su uhapsili u podne u centru u frizerskom salnu koji je bio opkoljen sa osam oklopnih vozila, rekao je Petković.

"Oni su nišanili slučajne prolaznike, držali su ih na nišanu sa dugim cevima. To je Kurtijeva policija koja služi da bi maltretirala srpski narod. Do hapšenja dolazi dok su porosice Radoša i Dušana imale miran protest. Lune nije nikakv kriminalca, ono što Lune ima su brojne medalje koje ima kao istaknuti sportista", rekao je Petković.

On je istaknuti sportista i nije kriminalac, istakao je Petković.

 "Luneta je mesecima jurila Kosovska policija jer je borac za srpske interese. Uhapsili su ga u podne u centru u fizerskom salonu koji je bio opkoljen sa 8 vozila. Tokom hapšenja napravio je opsadno stanje, veliki broj je ušao u severni deo, policija je bacala suzavac na ljude na ulicama i nišanili slučajne prolaznike", rekao je Petković i dodao da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada.

"Umesto da povuče svoje okupatore sa KiM i umesto da ide u pravcu deeskalacije, najnovijim potezima Kurti dovlači nove snage policije na sever KiM. Kako da idemo u pravcu deeskalacije, ako se Kurti na ovaj način suprotstavlja međunarodnoj zajednici", rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije povodom današnjeg hapšenja Srbina Miluna Milenkovića Luneta u Kosovskoj Mitrovici.

Dodao je da je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u više navrata razgovarao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i brojnim drugim međunarodnim zvaničnicima kako bi uticali na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, i kako je rekao, "urazumili ga i naterali ga da odustane od akcija koje imaju za cilj da proteraju Srbe sa KiM".

"Pozivamo Kfor da hitno reaguje i interveniše i ukloni Rosu specijalce sa severa KiM, kao i okupatore koji napadaju goloruki srpski narod na KiM, jer dok su oni na Severu neće biti mira za Srbe na KiM", naveo je Petković.

Odgovarajući na pitanja novinara Petković je rekao da je cilj politike koju vodi Kurti da isprovocira sukobe i rat na severu KiM.

Naglasio je da dok međunarodna zajednica poziva na deeskalaciju Kurti ide u pravcu eskalacije, dok međunarodna zajednica poziva na puštanje uhapšenih Srba Kurti nastavlja sa hapšenjima, kao i dok međunarodna zajednica poziva na povlačenje policije Kurti dovlači nove pripadnike Rosu policije na sever KiM.

"Mi ćemo kao odgovorna strana da radimo isto što smo radili kao i prethodnih meseci da sačuvamo mir. Važno je da sačuvamo mir, ali ono što se dešava u Kurtijevoj glavi niko ne zna", rekao je Petković.

Podsetimo, Srbin Milun Milenković uhapšen je danas u Kosovskoj Mitrovici, a tokom akcije hapšenja u tom su se gradu oglasile sirene.

Prilikom hapšenja tzv. kosovska policija nišanila je građane koji su se našli u blizini.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja tvrdi da je uhapšen jedan od organizatora napada na pripadnike Kfora u Zvečanu.

Danas je u Zvečanu održan i miran protest ispred zgrade Opštine, sa koga je zatraženo puštanje na slobodu dvojice Srba. Na skupu je rečeno da više od dve nedelje sugrađani Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića čekaju na njihovo oslobađanje jer su, kako kažu, bez ikakve krivice u zatvoru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()