Pomeren rok za napuštanje zgrada u Kosovskoj Mitrovici

Potvrdio je gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić

25.08.2023. 11:09
  • Podeli:
kosovska mitrovica tanjug (2)-64896b62e0588.webp Foto: Tanjug

Rok da se isprazne zgrade u naselju Bošnjačka mahala, u kojoj se nalaze pristorije Kancelarije za KiM, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, produžen je za dve nedelje, saznaje Tanjug.

To je za RTK potvrdio i gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić.

"Da tačno je da se rok pomera za dve nedelje", rekao je Atić.

Prvobitni rok bio je do 25. avgusta.

Tu odluku Atića da zaposleni moraju da napuste zgradu u roku od tri dana osudila je američka ambasada u Prištini, koja je istakla da ta odluka nije doneta u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, niti da je u skladu sa njenim zahtevima za nepreduzimanje radnji koje mogu da dovedu do eskalacije situacije.

Portparol Evropske unije, Peter Stano izjavio je u četvrtak da je Brisel zabrinut  zbog nedavnih odluka administracije Opštine Severna Mitrovica, za koje je rekao da utiču na bezbednosnu situaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()