Poslanik Ćuta udaljen sa sednice Skupštine: Sutra nastavak rasprave o Gašiću i Basti

Poslanici će sutra nastaviti raspravu o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova

04.07.2023. 20:15
  • Podeli:
Tan2023-06-2913205936_9 vladimir orlić vlada srbije peđa vučković-64a461d12a355.webp Foto: Tanjug/Peđa Vučković

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić je na kraju današnjeg rada parlamenta, posle više opomena, izrekao meru udaljenja sa sednice poslaniku “Moramo-Zajedno” Aleksandru Jovanoviću Ćuti.

“Izričem vam meru udaljenja sa sednice, fantastičnu ste stvar u životu postigli”, prokomentarisao je Orlić i potom rekao da parlament rad nastavlja sutra u 10 časova.

Jovanović je danas tokom zasedanja više puta burno reagovao na izlaganje ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića, a imao je i raspravu sa samostalnim poslanikom Dejanom Bulatovićem.

Poslanici će sutra nastaviti raspravu o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, a očekuje se i glasanje o tom predlogu.

Pred poslanicima je i rasprava o razrešenju ministra privrede Radeta Baste.

Podsetimo, rasprava o izglasavanju poverenja Bratislavu Gašiću počela je 15. juna, a vanredna sednica na kojoj je ovo jedna od tri tačke dnevnog reda počela je 30. maja. Poslanici su do sada završili raspravu o izveštaju REM-a, kao i o Predlogu za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()