Putin povodom godišnjice NATO bombardovanja: Srbi su vekovima naš najpouzdaniji saveznik

Moskva to pamti, dodao je ruski predsednik

24.03.2024. 14:14
  • Podeli:
vladimir putin Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug-652ce1e493adb.webp Foto: Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Srbija oduvek bila duhovno bliska Rusiji i vekovima njen najpouzdaniji saveznik, što Moskva pamti.

"Srbi su nam duhovno bliski. Vekovima, i to želim da naglasim, oni su najpouzdaniji saveznik Rusije. Rusija to pamti. Mi to znamo i mi pamtimo", naglasio je Putin u intervjuu za dokumentarni film posvećen 25. godišnjici početka NATO bombardovanja Jugoslavije, koji je danas emitovan na ruskoj televiziji.

Putin je rekao da Zapad uvek sve iskorišćava u svoju korist i Rusija bi to trebalo da uzme u obzir i uradi ono što je u njenom interesu.

"Sve i uvek se odvija isključivo u interesima Zapada. Mi to moramo uzeti u obzir i, naravno, delovati na osnovu naših interesa, ali imajte na umu da će svaku situaciju pokušati da iskoriste u svoju korist", rekao je Putin.

Putin je dodao da Rusija mora delovati na način koji je u interesu Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()