Šole: Priština prihvatila predlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom

Šole je imao sastanak sa Kurtijem

11.02.2023. 11:27
  • Podeli:
profimedia-0674567937 Derek Chollet Derek Šole-63be8c1aa4a5b.webp Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik Stejt departmenta Delek Šole kaže da je razgovarao sa Aljbinom Kurtijem, te da je Priština prihvatila predlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom kroz dijalog u Briselu.

Derek Šole je na Tviteru saopštio da je juče razgovarao sa Aljbinom Kurtijem.

"Pozdravljamo odluku Kosova da prihvati predlog EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom kroz dijalog uz posredovanje EU", napisao je Šole.

Sada je, ističe, potrebna implementacija kako bi se obezbedili značajni benefiti za obe strane.

Podsetimo, Evropska unija je uzela u obzir komentare premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština i diskusije i predlozi o tom pitanju treba da se razvijaju u okviru dijaloga, izjavio je portparol EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano za prištinsku Kohu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()