SPN: Konstitutivna sednica skupštine da se održi posle 8. februara

Zakonski rok za konstituisanje Narodne Skupštine Srbije je 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata

29.01.2024. 17:46
  • Podeli:
srbija protiv nasilja - foto UNA-657f7765d4a97.webp Foto: UNA

Koalicija "Srbija protiv nasilja" zahteva da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara, kada bi poslanici Evropskog parlamenta (EP) trebalo da se izjasne o izborima u Srbiji. 

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, predstavnici Evropskog parlamenta došli su u Srbiju da posmatraju izbore na poziv srpskih vlasti i stoga je, kako smatraju, logično da se sa postizbornim radnjama, među kojima je i konstituisanje novog skupštinskog saziva, krene tek kada se čuje i njihov zvaničan stav, odnosno kada EP usvoji rezoluciju o održanim izborima.

"Srbija protiv nasilja" podseća će održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja EP biti u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine.

 Republička izborna komisija saopštila je konačne rezultate izbora za poslanike Skupštine Srbije 12. januara, a zakonski rok za konstituisanje Narodne Skupštine Srbije je 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()