Srbi iz Leposavića danas napuštaju prištinske institucije

Oni su se okupili ispred zgrade Opštine Leposavić gde predaju potpisane zahteve za prekid radnog odnosa u prištinskim institucijama.

07.11.2022. 14:45
  • Podeli:
leposavić opština leposavić-1667828694842.webp Foto: Opština Leposavić

Nakon što su brojni Srbi širom severa KiM odlučili da napuste svoje pozicije u prištinskim instuticijama, čemu su im se, osim sudija zaposlenih u sudovima u Kosovskoj Mitrovici, pridružili i Srbi koji rade u obezbeđenju EULEKS-a, na to su se danas odlučili i Srbi u Leposaviću.

Srbi zaposleni u lokalnoj samoupravi u Leposaviću danas sprovode svoju odluku o napuštanju prištinskih institucija.

Oni su se okupili ispred zgrade Opštine Leposavić gde predaju potpisane zahteve za prekid radnog odnosa u prištinskim institucijama.

Građani dolaze grupno sa kolegama ili pojedinačno u službe u kojima su zaposleni.

"Ne želimo više da trpimo teror Prištine. Želimo mirno da živimo na našim vekovnim ognjištima", izjavio je za Kosovo onlajn jedan od okupljenih ispred zgrade Opštine Leposavić.

Podsetimo, sve srpske sudije završile su danas proces povlačenja iz Osnovnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je novinarima dosadašnji sudija Apelacionog suda i član Sudskog saveta u Prištini Nikola Kabašić, koji je u subotu u Zvečanu ispred svih sudija prvi podneo ostavku.

Prethodno su gradonačelnici i odbornici četiri opštine na severu KiM i formalno podneli ostavke.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()