Sudija Marinković otkriva šta se krije iza spiska Srba osumnjičenih za zločin u Račku

Slučaj "Račak" bio je neposredni povod za bombardovanje Jugoslavije

16.01.2023. 20:13
  • Podeli:

Danica Marinković, koja je u ulozi istražnog sudije u slučaju "Račak", tvrdi da ona živi istinu koja je nepokolebljiva.

Kako je rekla za UNU, u Račku su bili pripadnici terorističke bande, tzv. OVK, i tamo se nalazio njihov glavni štab.

Kada su vršili uviđaj na licu mesta, pronađena su oružja, bunkeri, uniforme, ručne bombe i drugi dokazi koji upućuju na nespornu činjenicu da tamo nisu provodili vreme nedužni civili, što je dodaje, bilo poznato od prvog dana.

Marinković o podizanju međunarodne poternice za osamnaest Srba osumnjičenih za ubistvo u Račku smatra da nije osnovano i da su u pitanju lažni svedoci.

„Ja sam dobila od mojih prijatelja podatak da na toj listi među tih osamnaest Srba, da se među njima nalazi i policajac Miro Mekić koji je nažalost 19. januara 1999. godine, kad je sa svojim kolegama nastavio da raščićava teren u Račku ubijen od strane snajperista“, istakla je Marinković i dodala:

„Na mestu je ostao mrtav, i zamislite sada i njega su stavili na tu poternicu, to je sramno i blam i to ukazuje da oni ne raspolažu nikakvim dokazima, da mogu da optuže ili da raspišu poternicu i svedoke koji se pozivaju, to su sve lažni svedoci. Tako da neće da im uspe ništa“.

Podsetimo, Aljbin Kurti je saopštio u nedelju da je prištinsko tužilaštvo raspisalo poternicu za hapšenje 18 Srba koji su, navodno, odgovorni za događaje u Račku 1999. godine kada je ubijeno 40 pripadnika tzv. OVK. 

Ovaj događaj bio je neposredan povod za NATO bombardovanje tadašnje Jugoslavije koje je usledilo nakon što je Viljam Voker, tadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a, okarakterisao Račak kao mesto "masakra nad nedužnim civilima". 

Voker je u međuvremenu proglašen za počasnog građanina tzv. Kosova.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()