U fokusu saradnja Srbije i Azerbejdžana: Vučić se sastao sa Sahilom Babajevom

Sastanku je prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković

30.11.2023. 08:43
  • Podeli:
sahil babajev, aleksandar vučić, 30 nov 2023 - foto Tanjug Sava Radovanović-65683cd226439.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana Sahila Babajeva, s kojim je razgovarao o daljem intenzivnom radu u pravcu unapređenja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa Srbije i Azerbejdžana.

"Odličan razgovor sa velikim prijateljem, ministrom Babajevim, sa kojim sam razgovarao o daljem intenzivnom radu u pravcu unapređenja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa", naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić je napisao da su odnosi Srbije i Azerbejdžana na visokom nivou i utemeljeni na prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i privrženosti poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava.

"Radujem se predstojećem susretu sa predsednikom Azerbejdžana povodom završetka radova na gasnom interkonetkoru Srbija-Bugarska", naveo je Vučić. 

Sastanku je prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava.

Zahvalnost zbog Kosmeta

Predsednik Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen.

Kako je naveo predsednik Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()