U Srbiji bolje nego u matici: Poznat procenat izašlih birača u Ambasadi BiH u Beogradu

Glasanje protiče regularno i za sada pristiže veliki broj birača

06.10.2024. 13:59
  • Podeli:
lokalni izbori u bosni i hercegovini, bih, mostar - 6 okt 2024 - Denis Kapetanovic PIXSELL-67027ac9cc1a0.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Na biračkom mestu u Ambasadi BiH u Beogradu do 11 časova glasalo je 18,2 odsto birača koji su se prijavili za glasanje na lokalnim izborima u BiH, rekao je Srni predsednik biračkog odbora Oliver Mićić.

On je istakao da glasanje protiče regularno i da sada pristiže veliki broj birača.

Za glasanje na ovom biračkom mestu prijavljeno je 196 glasača.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori, osmi od proglašenja nezavisnosti 1992, na kojima se biraju načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice - 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Ukupan broj birača upisanih u birački spisak BiH je 3,4 miliona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()