U susret izborima: SPS bi da se cenzus vrati na pet odsto

Paunović je rekla da se Misija OEBS-a interesovala za izborni zakon

18.10.2023. 21:16
  • Podeli:
tan2022-4-3-123421291-0-izbori-glasanje-nenad-mihajlovic.jpg Foto: Tanjug / Nenad Mihajlović

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović izjavila je danas, posle sastanka sa Misijom OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), da je stav te stranke da cenzus treba vratiti na pet odsto.

Paunović je za Tanjug rekla da se Misija OEBS-a interesovala za izborni zakon, dodajući da je prenela stav SPS-a da se pokazalo kao greška smanjenje cenzusa "jer nas je to dovelo do toga da je parlament pretvoren u sve ono što ne bi smeo da bude".

"Mišljenja smo da cenzus treba vratiti na pet odsto i razmotriti podizanje cenzusa za koalicione liste u zavisnosti od toga koliko politickih partija, pokreta, udruzenja, čine listu. Svesni smo da je za takve izmene izbornog zakona kasno pod okolnostima da će se izaći u susret zahtevu opozicije i da će se parlamentarni izbori odrzati 17. decembra", rekla je Paunović.

Ona je rekla da joj je žao što, kako je navela, nije bilo dovoljno političke ozbiljnosti da se, pre neosnovanog zahteva za održavanje parlamentarnih izbora, pokrene dijalog o izbornim uslovima.

"Ali, poštujem stav predsednika Srbije i vladajuće većine da udovolji zahtevima opozicije. ODHIR nema primedbe tim pre sto je većina preporuka koje su dali već implementirana", istakla je Paunović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()