Vijesti: Zvicer i Milović vređali Vučića zbog hapšenja Belivuka i Miljkovića

Iz razgovora proizilazi da Zvicer strahuje da li je policija već pronašla DNK, ali i mogu li snimci sa nadzornih kamera otežati položaj uhapšenih

15.06.2024. 18:12
  • Podeli:
radoje zvicer foto  detective-info comuaINFO.jpg Foto: detective-info.com.ua

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik iz policije Ljubo Milović, kako se vidi iz transkripta sa Skaj aplikacije, brinuli su da li srpski tužioci imaju dokaze protiv njihovih plaćenika iz Beograda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pa u tom kontekstu konstatuju da su oni uhapšeni samo zato jer se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uplašio za sebe i svoju porodicu, pišu podgoričke "Vijesti".

“Uradili posao preko medija i pakovanje, prepao se Vučić”, šalje Zvicer istog dana kada je u Beogradu uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka, 4. februara 2021. godine.

Srpske bezbednosne službe tih dana objavile su brojne fotografije kojima dokumentuju monstruozne zločine te kriminalne grupe - više pripadnika te organizacije poziralo je sa leševima svojih, kako ih zovu, neprijatelja i slike slalo vođi Zviceru, navodi podgorički list.

Kako se dodaje, Milović najpre šalje da je znao šta će se desiti, “da će ih bagra spakovat”...

On i Zvicer, kako se navodi u transkriptima sa Skaja, danima razgovaraju o hapšenju beogradske grupe, pa konstatuju da "Belivuk i Miljković od svake ture kokaina moraju da imaju deo".

“Moramo za Soprana i Kratosa stavit koji komad”, piše Milović četiri dana kasnije.

Zvicer mu odgovara da on to već čini: “U svaki posao im ja stavim”.

“Znam, pomagao bih i ja”, piše Milović i dobija odgovor: “Pomagaćemo ih, nećemo ih pustiti. Samo da se izvuku od onog plašljivka žvalavog”…

Istog dana Zvcer mu prosleđuje prepisku sa advokatom Beograđana, koji ga je ubeđivao da srpsko tužilaštvo nema dokaza, bioloških tragova ubijenih škaljaraca, niti snimak ijednog od oštećenih.

“Ja mislim da nemaju, najveći je problem što su ovamo bili i sve na silu su gurali, jer se prepao za sebe i porodicu”, konstatuje Milović nakon što je pročitao prepisku Zvicera i advokata koji je na nekada zaštićenoj aplikaciji koristio nadimak Wenger.

“Neka se ispucaju na TV, pa kada prođe još par dana, i ne nađu ništa, onda mi nastupamo da ih prozivamo u medijima da sve rade bez dokaza”, objašnjavao je advokat svoju taktiku šefu kavčana.

Zvicer konstatuje da će to biti teško, jer je, kako je napisao - “žvalavi poklopio sve medije”…

Iz njihovog razgovora proizilazi da Zvicer strahuje da li je policija već pronašla DNK, ali i mogu li snimci sa nadzornih kamera otežati položaj uhapšenih.

Zanima ga i da li su Miljković i Belivuk advokatu nešto pričali o automobilima koje su koristili.

Advokat ga smiruje i poručuje što je najvažnije: “Bitno je da se svi drže i da ne padnu psihički, posle će biti lakše”.

“Jeste, da im se utuvi u glavu da nemaju ništa i ne čitaju novine”, konstatuje Zvicer.

Kriminalna grupa okupljena oko Belivuka i Miljkovića uhapšena je u akciji srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal. Optužnicom koju je još u septembru 2021. godine potvrdilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu obuhvaćeno je 30 optuženih.

U Crnoj Gori optuženi su za likvidaciju škaljarca Damira Hodžića, njegovog zeta Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije i otmicu jednog od vođa barskog ogranka organizovane kriminalne grupe škaljarski klan Mila Radulovića, koji je nakon toga mučen, pa ubijen.

Tri dana nakon hapšenja Belivuka i ekipe Zvicer je od Milovića tražio da mu prenese informacije njhovog saradnika iz srpskih službi bezbednosti, koga oslovljavaju sa Šakal – “Imaju li oni što konkretno”.

“Sutra će se videti sa nekim iz SBPOK. Pa ćemo videti”, odgovara mu Milović.

Vođa kavačkog klana tada mu govori da “ovo do sad nema ništa. Mogu oni da pišu koliko oće, ako nema tragova nasilja”.

“Nemaju, da imaju izbacili bi to u prvi plan, a ne pričali budalaštine, vidiš pretražuju svaki dan te oranice neće li naći đe šta”…

Zvicera zanima i jesu li Miljković i Belivuk advokatu nešto pričali o automobilima koje su koristili, ali ga ovaj smiruje i poručuje: 

"Bitno je da se svi drže i da ne padnu psihički, posle će biti lakše’. 

Ovaj kaže da je saglasan: ‘Jeste, da im se utuvi u glavu da nemaju ništa i ne čitaju novine'“, konstatuje Zvicer.

Belivuk i Miljković uhapšeni su nekoliko dana nakon što su se vratili iz Crne Gore, gde su drugovali sa Zvicerom, ali i grupom policajaca koji su poslovali s njima, kako tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Ti optuženi Beograđani bili su na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, a onda je sa njihovih imena skinuta zabrana.

“Vijesti” su objavile više transkripata sa Skaj aplikacije, koji dokumentuju da su, kako navodi list, bivši agent Petar Lazović i nekoliko njegovih kolega iz policije drugovali sa vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije, dok su čelnici policije i tužilaštva istovremeno uveravali građane da nemaju razloga za brigu.

Tada, navodi se u porukama sa Skaja, i kuju plan kako da namame suparničku, škaljarsku kriminalnu ekipu da krene u oružani napad na te Beograđane, namerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru.

SDT sumnjiči bivšeg glavnog specijalnog tužioca da je obmanjivao javnost da su Belivuk i Miljković u Crnu Goru ušli na zahtev Republike Srbije kao i da su se prema njima konstantno preduzimale potrebne mere i radnje.

Nekadašnji bezbednjak Zoran Lazović tereti se da je tim tim članovima kavačkog klana omogućio da nesmetano pređu granicu, na zahtev Zvicera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()