Visok nivo saradnje: Dodik sa ambasadorom Srbije o političkoj i ekomskoj situaciji u RS i regionu

Rezultati su vidljivi u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske kroz realizaciju velikog broja projekata finansiranih sredstvima Srbije

12.02.2024. 16:41
  • Podeli:
ivan todorov, milorad dodik - 12 feb 2024 - foto Srna Borislav Zdrinja (1)-65ca3b6d463c7.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa ambasadorom Srbije u BiH Ivanom Todorovom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i o budućim zajedničkim projektima Srpske i Srbije.

Dodik je naglasio je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, prenosi RTRS.

Istakao je i da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske kroz realizaciju velikog broja projekata finansiranih sredstvima Srbije, navedeno je iz Dodikovog kabineta.

Susret Stevandića i Todorova

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić primio je danas u Banjaluci novog ambasadora Srbije u BiH Ivana Todorova, kojeg je upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Stevandić je u razgovoru sa Todorovom naglasio predanost miru i politici koja se zasniva na dejtonskom principu dogovora dva entiteta i tri naroda, uz poštovanje suvereniteta i bez uplitanja međunarodne zajednice.

Foto: Srna

Na sastanku je naglašena i uloga Srbije kao glavnog faktora stabilnosti u regionu.

Stevandić i Todorov su se složili da je potrebno dodatno razviti ekonomsku saradnju na regionalnom nivou, kroz dalji razvoj i unapređenje infrastrukturnih projekata.

Na sastanku je pružena puna podrška inicijativi "Otvoreni Balkan" koja bi dodatno razvila ekonomsku saradnju i robnu razmenu, saopšteno je iz NSRS.

Stevandić i Todorov su u tom prilikom poručili da će Republika Srpska i Srbija nastaviti da zajednički neguje ekonomske, kulturne i duhovne veze. Razgovoru su prisustvovali i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić i zamenik ambasadora Nataša Đorđević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()