Vlada poslanicima dostavila Izveštaj o pregovaračkom procesu, Orlić potvrdio sednicu

Poslanici Skupštine Srbije će o izveštaju o Kosovu i Metohiji raspravljati 2. februara, u radu sednice će učestvovati i predsednik Vučić

Autor: Web UNA Srbija
31.01.2023. 10:42
  • Podeli:
vlada srbije profimedia-1666008369925.webp Foto: Profimedia

Vlada Srbije dostavila je poslanicima "Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023", objavljeno je na sajtu parlamenta.

Poslanici će, kako je najavljeno, o izveštaju o Kosovu i Metohiji raspravljati u četvrtak 2. februara, a u radu sednice Skupštine učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je potvrdio da će sednica parlamenta biti održana u četvrtak, kao i da će na njoj Vučić poslanike obavestiti o toku dijaloga sa Prištinom. Orlić je, gostujući na TV Hepi, pokazao izveštaj o toku pregovaračkog procesa, koji je dostavila Vlada Srbije.

"Ovo je dostavljeno svim poslanicima, da ne bi rekli da nemaju materijal za sednicu parlamenta u četvrtak, koja je i najavljena pre sedam dana", rekao je on, dodajući da bi dobro da poslanici pokažu da razumeju ozbiljnost trenutka u kome se država nalazi i da podrže izveštaj.a

Ceo tekst Izveštaja Kancelarije za KiM o pregovorima Beograda i Prištine možete PROČITATI OVDE.

Međutim, u izveštaju o toku pregovora sa Prištinom koji je Vlada prosledila Skupštini, nema ni reči o francuko-nemačkom, odnosno evropskom predlogu za rešenje kosovske krize, konstatuje N1. Izveštaj je u skupštinsku proceduru upućen 30. januara, a potpisala ga je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()