Vučić: Hvala patrijarhu na razumevanju za najvažnija nacionalna pitanja

'Uvek mudre i blage reči Patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju sve nas koji se borimo sa svakodnevnim izazovima i teškim iskušenjima'

03.08.2023. 16:59
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_patrijarh Porfirije_manastir Osovica_Milorad Dodik_Foto Tanjug_SRNA_Borislav Ždrnja-64cbbfc39d33c.webp Foto: Tanjug / SRNA / Borislav Ždrnja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao tokom sastanka u manastiru Osovica u opštini Srbac o najvažnijim nacionalinim pitanjima, kojem je prisustvovai i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je na Instagram profilu budućnostsrbijeav istakao da "uvek mudre i blage reči patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju sve nas koji se borimo sa svakodnevnim izazovima i teškim iskušenjima pred koja je ponovo stavljen naš narod".

"Zato smo blagodarni za svaku reč i beskrajno strpljenje i razumevanje koje nam je pokazao i pri ovom susretu i u razgovoru o nimalo lakim pitanjima, a naše sveštenstvo će nastaviti da se moli za sabornost srpskog naroda gde god živeo. Hvala Vam, Vaša svetosti", napisao je on.

Vučić je posetu Republici Srpskoj počeo obilaskom manastira Osovica, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija, a za 17.00 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića u Srpcu.

Vučić će sutra u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u akciji "Oluja", koju su izvele jedinice hrvatske vojske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()