Vučić iz Londona: Mnogo dobrih sastanaka na samitu - Makron dolazi u Beograd

On je novinarima rekao da je sa Makronom imao najduži sastanak i to o svim pitanjima i budućnosti Srbije, ali i da su razgovaralo o ekonomskoj, vojno-tehničkoj saradnji

18.07.2024. 16:04
  • Podeli:
vucic makron-669920e1c5010.webp Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na samiti Evropske političke zajednice imao mnogo važnih i dobrih sastanaka i rekao da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom razgovarao o njegovoj poseti Srbiji koja će se najverovatnije dogoditi krajem avgusta i početkom septembra.

On je novinarima rekao da je sa Makronom imao najduži sastanak i to o svim pitanjima i budućnosti Srbije, ali i da su razgovaralo o ekonomskoj, vojno-tehničkoj saradnji.

"Razgovarao sam i sa novoizabranim holandskim premijerom koji je me naučio da mu se prezime izgovara Šof, ali smo razgovarali i o planu rasta i reformskoj agendi. Razgovarao sam i sa (grčkim premijerom) Kirijakosom Micotakisom, (ukrajinskim predsednikom Volodimirom) Zelenskim i drugim liderima iz regiona i Evrope, predsednicom Švajcarske i verujem da smo obavili dobar razgovor", rekao je Vučić.

Kako je pojasnio sa Zelenskim je imao razgovor o svim bilateralnim pitanjima.

Vučić je dodao i da je razgovarao sa litvanskim premijerom, poljskim Donaldom Tuskom, sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Rumunije Rumenom Radevim, premijerom Malte Robertom Abelom.

"To su bili dobri i sadržajni sastanci. Razgovarao sam i sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom. Sa svima smo imali razgovore i bili su dobri, važni", rekao je Vučić.

Istakao je da je bilo zanimljivo na panelu na kome je govorio i na kome je imao priliku da kaže šta mislimo.

"Izgledalo je kao plus sastanak na kome se govorilo da Ukrajina mora da pobedi. Govorio je (britanski premijer Kir) Starmer, danska premijerka, švajcarska predsednica, Zelenski...", rekao je Vučić.    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()