Vučić: Možemo da se oslonimo samo na sebe, moramo sami da proizvodimo dovoljno oružja

'Sve moramo sami, nemamo od kuda ni da dovezemo bilo šta. Kada platimo na zapadu, po dve godine nam ne isporučuju. Ovo sa istoka što nabavimo, neće da puste do nas. Svi su nam toliko dobri prijatelji i braća, da samo Srbija ne sme da ima oružje'

03.11.2022. 14:45
  • Podeli:

Srbija je slobodarska i slobodoljubiva zemlja koja ispunjava samo naloge svojih građana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da je ponosan što je kao vrhovni komandant učestvovao u uništavanju izviđačko-obaveštajnih dronova, a ne uništavao oruđe svoje vojske.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše izjave iz Hrvatske da ustvari izmišlja dronove nad srpskim kasarnama zato što je sateran uza zid, rekao je da neki ljudi polaze od sebe, jer ne razumeju da postoje drugačije zemlje koje su slobodarske i slobodoljubive, a ne kao oni koji kada ih nazove neka strana rezervna sekretarica rezervnog sekretara stoje mirno.

"Ako im je tako lakše da se nije dogodilo, u redu. Postoje suverene zemlje kao što je Srbija koji i kada najviši lideri velikih sila pozovu ne ispunjavaju njihove naloge,već samo naloge svojih građana", podvukao je on. Na pitanje na koga može da se osloni naša zemlja u svetu u ovim vremenima, odgovorio je "samo i uvek samo na sebe".

Na tvrdnje nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša da je reč o "svadbenim dronovima", zapitao zašto vređa našu vojsku Kako kaže, danima nije rekao ni reč, nije pominjao dronove, već da su ih prvi pomenuli vojnici koji su oborili dron i Vojska.

"Da oborili su dron, trebalo je više u danima ranije. Ali morali smo da rešimo sve u vezi logistike u odlučivanju, kako bismo sprečili greške iz Ukrajine. Zato sam potpisao rešenje i više nema gubljenja vremena u odlučivanju", naglasio je Vučić.

"Zadovoljan sam što sam kao vrhovni komandant učestovao u obaranju izviđačkih obaveštajnih letelica, a ne u uništavanju srpskog oruđa. Sada imamo 294 velikih komada novog oruđa, koje smo uveli u Vojsku, a treba još 850 u naredne tri godine. To je velika razlika između onih koji su radili i gradili vojsku i onih koji su je razarali", istakao je Vučić.

'Moramo sami da proizvodimo dovoljno oružja, oruđa i municije'

Vučić je, nakon vežbe "Manevri 2022" na poligonu Pasuljanske livade, održao sastanak sa predstavnicima domaće namenske industrije i poručio da država mora da se posveti sama sebi i da sami proizvodimo dovoljno i oružja, oruđa i municije. On je istakao da su, na današnjoj vežbi, svi pripadnici armije dobro obavili svoje zadatke.

"Videli ste deo novog naoružanja i onoga što stavljamo u sistem, a što nije uvek lako i jednostavno. Posebno radimo na dronovima i naoružanju dronova", rekao je Vučić novinarima, ukazavši da se Srbija nalazi u specifičnoj situaciji, zbog čega je bio važan sastanak sa predstavnicima namenske.

"Sve moramo sami, nemamo od kuda ni da dovezemo bilo šta. Kada platimo na zapadu, po dve godine nam ne isporučuju. Ovo sa istoka što nabavimo, neće da puste do nas. Svi su nam toliko dobri prijatelji i braća, da samo Srbija ne sme da ima oružje", rekao je Vučić.

Zato, kaže, moramo da se okrenemo i posvetimo sebi, da samo proizvodimo dovoljno i oružja, oruđa i municije.

"Sastanak je bio kratak, ne lak. Nastavićemo sastanke, do Nove godine moramo da napravimo popis imovine u svim fabrikama, da imamo to, a pre toga bavićemo se kapitalom i onim što je unapređenje vojne industrije", naveo je Vučić.

Moramo, kaže, da se modernizujemo, da izađemo iz okvira 70-ih i 80-ih godina, u šta će biti uložena velika sredstva.

"Dosta toga smo već i promenili, i sada su značjano unapređene sposobnosti i mogućnosti, ali nikad nisam zadovoljan", rekao je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()