Vučić najavio dobre vesti o Kosovu: Neke danas, neke za sedam dana

Vučića čekaju i susreti sa Makronom i Šolcom

17.02.2023. 12:53
  • Podeli:
Tan2023-02-0210541086_2 Aleksandar Vučić AP PhotoDarko Vojinovic-63ef6aa73e9dd.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je po sletanju u Minhen da ga danas očekuje naporan dan, pun iznenađenja, ali da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti neke danas, a neke za sedam dana koje se tiču Kosova i Metohije. 

Predsednik je u video snimku na Instagram profilu dok je čekao da se iskrca iz aviona podsetio da je danas 15 godina od jednostarnog proglašenja nezavinosti takozvanog Kosova. 

Najavio je da će se u Minhenu, gde učestvuje na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji sresti i razgtovarati sa predsednikom Francuske Emanuleom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom. 


Pored tih susreta, predsednik Srbije kazao je da će imati niz susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli, kao i  predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()