Vučić predlaže vraćanje cenzusa od 5%: 'Mogu beogradski izbori, ali će biti i neki drugi'

'Rekli su da sam smanjenjem cenzusa na 3% evropske prekršio norme, da se dogovorimo, pa zajedno da povećamo cenzus na 5%, možemo i za koalicije i na 7%', rekao je Vučić

04.06.2023. 14:14
  • Podeli:
tan2022-4-3-123421291-0-izbori-glasanje-nenad-mihajlovic.jpg Foto: Tanjug / Nenad Mihajlović

Komentarišući izjavu poslanika Aleksandra Jovanovića da treba postaviti zahtev za održavanje izbora u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao "da mogu da se organizuju beogradski izbori, ali da će se onda organizovati i neki drugi".

"Nikakav problem nije, kad god hoće izbore dobiće izbore, ako mi kažu da hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu, ali će da imaju i neke druge izbore, a ne samo one koje oni hoće. Da li će da budu samo izbori u Beogradu ili će da budu i pokrajinski i republički, pa polako. Niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Sve što hoćete mi ćemo da ispunimo, ali ne baš uvek u formi u kojoj baš vi hoćete", rekao je Vučić.

Rekao je da može opoziciji da učini i jednu uslugu, pošto su, kako je rekao "uvređeni i povređeni" spuštanjem cenzusa na tri odsto - da zajedno podignu cenzus na pet odsto.

"Pošto su rekli da su uvređeni i povređeni i da im je mnogo teško zbog smanjenja cenzusa na tri odsto, da sam time prekršio evropske norme – evo da se dogovorimo, pa svi zajedno da povećamo cenzus na pet odsto, možemo i za koalicije i na sedam odsto da to bude pravi evropski model, da oni konačno budu zadovoljni i da idemo pred građane Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će tako biti mnogo manje neodgovornih, onih koji misle da sa tri odsto i svom svojom neozbiljnošću i neodgovornošću mogu da upravljaju državom Srbijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()