Vučić sa Boreljom: Povratak Prištine dijalogu prioritet

'Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na KiM oduvek predstavljala prioritet, uz očuvanje mira i stabilnosti, formiranje ZSO je osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma', poručio Vučić u Kišinjevu

01.06.2023. 17:21
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Žozep Borelj_Foto Reuters-6478ba45ba254.webp Foto: Reuters / Arhivska fotografija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Kišinjevu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i tom prilikom posebno naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu.

"Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala prioritet, uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma", naveo je Vučić na instagramu.

Predsednik Srbije, koji u Kišinjevu učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, napisao je da je imao otvoren razgovor sa Boreljom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini.

"Ponovio sam da smo od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupali rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom i naglasio da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije", saopštio je Vučić.

Nakon susreta sa Boreljom, biće održan trilateralni sastanak Vučića sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Očekuje se da će glavna tema i tog sastanka biti situacija na Kosovu i Metohiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()