Vučić sa Makronom: Zahvalio sam mu na spremnosti da čuje stavove Beograda

Predsednik Vučić juče je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice u Granadi, gde je imao susrete sa predstavnicima brojnih zemalja

06.10.2023. 08:42
  • Podeli:
aleksandar vucic emanuel makron instagram buducnost srbije av-651fac67ad692.webp Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom u Granadi, gde je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice.

"Na kraju dugog dana, otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić juče je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice u Granadi, gde je imao susrete sa predstavnicima brojnih zemalja, a sa mnogima je imao i bilateralne sastanke na kojima je razgovarao o situaciju u regionu i na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija opredeljena za mir i da nema nameru bilo koga da napada.

Inače, predsednik Vučić je u Granadi učestvovao na okruglom stolu na temu: "Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena".

Lideri EU bi, prema planu, danas trebalo da na zasebnom samitu Evropskog saveta razgovaraju o pripremama Unije za novo proširenje, u svetlu odluke o otvaranju pregovora o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom, koja se očekuje do kraja godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()