Predsednik Vučić se u Predsedništvu sastao sa francuskim ministrom Rokfejom

Prisutni su i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar

13.03.2024. 11:45
  • Podeli:
vučić rokfej sava radovanović tanjug-65f183544febe.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom.

Sastanak je počeo u 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Sava Radovanović/Tanjug

Prisutni su i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

"Sa zadovljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu  (Bris) Rokfeju sa kojim sam razmenio mišljenje o dinamici političkog dijaloga Srbije i Francuske, bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima", napisao je Vučić na intagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Kako je istakao, strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom je od izuzetnog značaja.

"Naši sveukupni odnosi su dostigli izutetan nivo, delom i zbog redovnog dijaloga sa predsednikom Emanuelnom Makronom, kome sam, još jednom zahvalio na ličnom angažmanu, kako u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, tako i na evropskom putu Srbije", rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da su konstatovali i da se ekonomska saradnja dve zemlje poslednjih godina intezivno razvija i počinje da sustiže odlične političke odnose koje već imamo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()