Vučić stigao u Niš: Predsednik prisustvuje na prikazu naoružanja povodom Dana srpskog jedinstva

Obilasku prikaza naoružanja prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar policije Bratislav Gašić.

15.09.2023. 16:28
  • Podeli:
vučić niš radule perišić tanjug-65046977a6f8b.webp Foto: Radule Perišić/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu naoružanja, vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, u okviru obeležavanja Dana srpskog jedinstva.

Obilasku prikaza naoružanja prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar policije Bratislav Gašić.

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu. 
U okviru prikaza biće izveden nalet vazduhoplova i ratnog  vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. 

Na današnjem prikazu biće izložen velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.Takođe, prikaz će izvesti i pripadnici 63. padobranske brigade.

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a centralna manifestacija biće održana u Nišu, u 18 sati u sportskoj sali "Čair".

Kako je najavljeno, centralnoj manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije,  predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović,  premijer Srpske Radovan Višković, kao i brojni drugi predstavnici. 


Dan 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Čestitku povodom praznika uputili su predsednici Vučić i Dodik.

"Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", naveo je predsednik na Instagram profilu "avucic".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()