Predsednik obišao kasarnu u Loznici: Srbija će nabaviti još mnogo izuzetnih oruđa za vojsku

Predsednika su po dolasku pozdravili gardisti Vojske Srbije

03.08.2024. 17:12
  • Podeli:
aleksandar vučić u poseti kasarni u loznici, 3 avg 2024 - foto TANJUG RADE PRELIĆ-66ae55e3eb35a.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Loznicu gde će obići renoviranu kasarnu "Podnarednik Momčilo Gavrić".

U obilasku kasarne sa Vučićem su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, potpredsednik vlade Aleksandar Vulin, ministar odbrane Bratislav Gašić kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović. Vučića su po dolasku pozdravili gardisti Vojske Srbije.

Po obilasku kasarne, predsednik je odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Srbije po pitanju naoružavanja Hrvatske američkim raketnim sistemima "hajmars", da Hrvatska ima pravo da se naoružava, ali je dodao i da će Srbija u narednom periodu nabaviti mnogo više izuzetnog oruđa.

"Naši timovi rade na tome i već smo mnogo toga sklopili, pa videćete to u kratkom periodu", rekao je Vučić prilikom obilaska renovirane kasarne "Podnarednik Momčilo Gavrić".

Vučić je podsetio i da će Hrvati dobiti 12 polovnih aviona Rafal i dodao da će "hajmarse" oni dobiti za 3 godine. 

Ocenio je da je "hajmars" izuzetno ozbiljno, precizno oruđe, veoma pokretno.

"Zamislite samo da smo mi nabavljali nešto tog tipa, koliko bi tekstova u regionu izašlo, kako ugrožavamo sve i svakoga", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija nije pokazala sve šta ima od vojne opreme i najavio je još "iznenađenja" u narednom periodu. 

"Radimo veoma ozbiljno i ulažemo mnogo novca, jer naša doktrina je promenjena... naša doktrina je danas mnogo ozbiljnija, složenija, kompleksnija, zahteva mnogo više od nas. I zato vidite upravo i ovo danas gde smo došli. Kada govorimo o toj doktrini i o strategijskim i taktičkim opredeljenjima, mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže nego što oni to vide", rekao je Vučić.

Vučić će posle obilaska kasarne prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja" na stadionu "Lagator" sa početkom u 18 časova.

Inače, kasarna u Loznici nosi ime "Podnarednik Momčilo Gavrić" u znak sećanja na najmlađeg podnarednika srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koji se kao osmogodišnji dečak priključio Šestom artiljerijskom puku Drinske divizije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()