Završena protestna šetnja 'Srbija protiv nasilja': Šatori ostali kod Arene

Policija je sve vreme obezbeđivala skup.

20.05.2023. 00:24
  • Podeli:
Protest u Beogradu Srbija protiv nasilja una-6467f5885f940.webp Foto: UNA

Treći po redu protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dela opozicije i građana održan je u Beogradu, a protestna šetnja završena je nešto pre ponoći, dok su na delu auto-puta kod Štark Arene postavljeni šatori i saobraćaj je onemogućen.

Opozicioni aktivisti postavili su šatore na auto-put kako bi proveli noć na tom mestu. Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je rekao da će okupljeni tu boraviti do ispunjenja zahteva.

Saobraćaj je od Sava centra ka Nišu prohodan, kao i u smeru Novog Beograda do Sava centra. Na Brankovom mostu su oba pravca prohodna, kao i saobraćajnice kod Narodne skupštine.

Protest je počeo u 18 časova ispred Skupštine Srbije, a nakon toga je blokiran most "Gazela" i "Brankov most". Policija je sve vreme obezbeđivala skup.

Okupljenima se obratila poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović koja je ponovila zahteve sa prethodnih protesta, u kojima se traži momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks, kao i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

Podsetimo, prethodni protesti održani su 8. i 12. maja i na njima su izneti isti zahtevi. Ove zahteve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()