Afera Orgije trese Crnu Goru: Policajci snimali nedolične fotografije pa ih slali pripadniku kavačkog klana

Policajci su snimali orgije sa dve devojke u policijskoj stanici

27.11.2023. 14:38
  • Podeli:
Crnogorska policija_Foto Twitter @PolicijaCG-645a3b14bc028.webp Foto: Twitter / PolicijaCG

Tek što se donekle stišao skandal "Tunel", kada je pre tri meseca do Višeg suda u Podgorici prokopan tunel i odneseni važni dokazni materijali, Crnu Goru trese nova afera u koju su, ovog puta, umešani policajci povezani s kriminalom.

Naime, crnogorski organi istražuju veze između pripadnika policije i mafijaških klanova, a ceo skandal isplivao na površinu kada je, kako piše portal Radiotelevizije Crne Gore, otkriveno da su u prostorijama Policijske stanice u Kotoru organizovane orgije, a onda eksplicitni snimci putem SKY aplikacije isporučivani policajcu Ljubu Miloviću, kojeg se tereti da je na vrhu "Kavačkog klana". 

RTCG prenosi u ponedeljak da je portal Borba došao u posed fotografija koje su deo spisa koji je Europol dostavio nadležnim organima o presretnutim porukama. Navodi se da su 30. jula 2020. godine dva inspektora policije organizovala orgije sa dve djevojke, a o tome su preko kriptovanog telefona obaveštavali Milovića.

Jedna od dve devojke je, kako se navodi, bila u centru afere godinu dana ranije kada je osuđenik Đ.P. koji kaznu izdržava u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Kotor, objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, u odnosu sa jednom obnaženom i drugom delimično obnaženom ženom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Na fotografijama iz policijske stanice se vide nedolične radnje u policijskoj stanici, a tim povodom oglasio se Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova. On je rekao da postoje bezbednosne smetnje za dalji rad policijskih službenika Slobodana Vulanovića i Marka Novakovića, koje je Specijalno policijsko odeljenje identifikovalo kao policijske službenike koji vode prepisku 30. jula 2020. godine sa Ljubom Milovićem i šalju mu fotografije eksplicitnog sadržaja sa dve devojke.

Mediji su objavili da su dva inspektora policije u prostorijama OB Kotor organizovala orgije sa dve ženske osobe.

"Odmah po saznanju preduzeo sam sve neophodne mere i radnje iz nadležnosti ministarstva, kako bi se upoznali sa svim okolnostima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je povodom ovog događaja već preduzelo radnje i obavestilo Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, koje je dalo obavezujući nalog da se utvrde sve činjenice i okolnosti sa ciljem rasvetljavanja ovog slučaja, saslušanje policijskih službenika i devojaka sa fotografija, pribavljanje materijala sa nadzornih kamera, pribavljanje sadržaja sa SKY komunikacije od SDT i drugo", rekao je on.

On je pojasnio da je za Novakovićem raspisana međunarodna poternica, evidentiran prestanak radnog odnosa, dok je Vulanović trenutno u pritvoru i privremeno je udaljen sa rada.

Šaranović naglašava kako u borbi protiv organizovanog kriminala ovakvi pojedinci, koji svojim delovanjem kompromituju čast i ugled institucije, neće biti deo ministarstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()