Bošnjački član Predsedništva BiH nazvao Kurtija prijateljem - Cvijanović: Biraj reči

Mini skandal izbio je danas na zajedničkoj konferenciji članova Predsedništva BiH sa albanskim predsednikom

22.10.2024. 16:46
  • Podeli:
predsedništvo bih albanija begaj x@BajramBegajAL-6717ba7837d69.webp Foto: x@BajramBegajAL

Članovi Predsedništva BiH sastali su se danas sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem, a pored razgovora o budućoj saradnji dve države te njihovom evropskom putu, desio se i jedan manji incident, kada je Denis Bećirović, predsedavajući Predsedništva pomenuo Aljbina Kurtija, te ga nazvao svojim prijateljem, na šta su reagovala druga dva člana Predsedništva BiH, a Željka Cvijanović mu poručila da mora "birati reči".

Treba dodati da se albanski predsednik u obraćanju isključivo bavio porukom da je Dejtonski sporazum osnov za održavanje mira u BiH, a Evropska unija jedina alternativa za bolji život građana.

Govoreći o iskustvima Albanije na evropskom putu, Begaj je iskazao zadovoljstvo otvaranjem pregovora BiH za članstvo u EU.

Ipak, tokom svog govora, Bećirović je iskoristio priliku da pomene tzv. Kosovo, navodeći da je Aljbin Kurti, njegov veliki prijatelj, na šta mu je Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH poručila je tada da "moraju birati reči vodeći računa o krhkim odnosima".

"Ne želim govoriti ko bi mogao biti moj prijatelj u regionu, a to bih mogla. Trebamo stvari posmatrati tako kako da ih zajednički rešimo i šta možemo da uradimo da se bolje razumemo", naglasila je Cvijanovićeva.

Osvrćući se na sastanak, rekla je kako smatra da će se zemlje regiona načekati da uđu u EU i da je zato važno razvijati regionalne odnose i tu otklanjati sve nedoslednosti.

Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva BiH takođe je komentarisao Bećirovićevo pominjanje tzv. Kosova, prenose Nezavisne novine.

"Nije pristojno uplitati Kosovo u priču sa predsednikom druge države, pa čak to bila i Albanija", kazao je Komšić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()