"Božić nas sve okuplja i poziva na zajedništvo": Dodik čestitao najradosniji hrišćanski praznik

Trebalo bi, ne samo u ove praznične dane, već i svakog drugog dana, da pokažemo i negujemo ljubav, podršku, humanost i međusobno uvažavanje

06.01.2024. 09:24
  • Podeli:
milorad dodik, badnji dan - 6 jan 2024 - foto Tanjug Srna Borislav Zdrinja (3)-659911b4384af.webp Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim pravoslavnim vernicima, najradosniji hrišćanski praznik Božić. U čestitki se navodi:

"Neka svetlost i toplina najvećeg praznika rođenja Isusa Hrista obasja i podari svima dobro zdravlje, radost i mir, te pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja.

Kao simbol novog početka i nove nade, Božić nas sve okuplja i poziva na zajedništvo, da u lepim i u teškim trenucima uvek pronađemo snagu za radošću, optimizmom i utehom jedni prema drugima.

Božić je praznik u koji je naš narod kroz običaje utkao sve svoje najlepše narodne osobine i zato vođeni njima treba, ne samo u ove praznične dane, već i svakog drugog dana, da pokažemo i negujemo ljubav, podršku, humanost i međusobno uvažavanje.

U želji da toplinu ovog sveradosnog praznika dočekate i provedete okruženi vašim najmilijima u zdravlju, miru, ljubavi i veselju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom - Mir Božji, Hristos se rodi!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()