Branimir Glavaš proglašen krivim za ratne zločine nad Srbima

Glavaš je osuđen na sedam godina

27.10.2023. 10:40
  • Podeli:
branimir glavaš profimedia-0032747186-63c57d2974ddd.webp Foto: Profimedia

Branimir Glavaš i drugi optuženi za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima "garaža" i "selotejp" proglašeni su krivima u nepravosnažnoj presudi u ponovljenom suđenju, prenosi Jutarnji.

Nepravosnažnu presudu bivšem političaru koji je prvo bio u HDZ-u, a potom osnovao i vlastitu stranku objavio je predsednik sudskog veća Dražen Kevrić.

Glavaš je osuđen na sedam godina, a pet godina i tri meseca već je odslužio. Hrvatski mediji navode da mora odmah u zatvor.

Gordana Getoš Magdić osuđena je na četiri godine dok su Dino Kontić i Zdravko Dragić dobili po tri godine.

Glavaš i drugi optuženi ponovili su sredinom januara ove godine na zagrebačkom Županijskom sudu da nisu krivi za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u slučajevima za koje je optužnica izmenjena zbog smrti dvojice otpuženih - Ivice Krnjaka i Tihomira Valentića.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()