Četiri napadača na roditelje dece iz Beograda u Sarajevu lišena slobode

Za ostalim počiniocima napada policija Kantona Sarajevo još uvek traga, zvanične informacije o incidentu biće saopštene tokom dana

Autor: Web UNA Srbija
15.01.2023. 08:59
  • Podeli:
policija_foto Pixabay.jpg Foto: Foto: Pixabay

Nakon incidenta koji se sinoć desio ispred hotela Hills, u sarajevskom naselju Ilidža, u kome je jedan od roditelja dece iz Srbije uboden nožem, uhapšena su četiri lica.

Ekspresnom akcijom sarajevske policije uhapšena su napadači kojima se na teret stavlja krivično delo "Nasilničko ponašanje". Reč je o licima rođenim između 1996. i 2003. godine.

Jučerašnji incident šokirao je javnost u Bosni i Hercegovini i regionu. Svedoci napada su medijima rekli da su grupu roditelja iz Beograda, čija deca učestvuju na fudbalskom turniru u Sarajevu, napali maskirani huligani sa navijačkim obeležjima, da su ih prskali biber sprejom i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Jedna od napadnutih roditelja uboden je nožem u butinu, ali bez težih posledica. Plitka rana sanirana je u Kliničkom centru u Sarajevu, gde je ranjeni muškarac primio tetanus. On je, nakon ukazane lekarske pomoći, pušten iz bolnice i oseća se dobro.

Nakon incidenta, oglasio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji je osudio napad, istakavši da MUP Kantona Sarajevo garantuje bezbednost svim učesnicima turnira i da će policajci dežurati ispred hotela Hils. On je saopštio i da će sarajevska policija u nedelju izaći sa zvaničnim informacijama u vezi sa događajem.

Mladi fudbaleri FK Zvezdara, čiji su roditelji napadnuti, nastaviće učešće na turniru u Sarajevu.

Incident je osudila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, istakavši da je sigurna da će napadači odgovarati za učinjeno:

"Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti", napisala je Karić u objavi na Fejsbuku.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je da se počinioci incidenta najoštrije kazne:

"Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečjim sportskim manifestacijama. Pozivam nadležne da što pre pronađu počinioce i najoštrije ih kazne. Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne sme i neće biti tolerisan".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()