CIK: Milorad Dodik je novi predsednik Republike Srpske

CIK je završio ponovno kontrolno brojanje glasova

27.10.2022. 15:16
  • Podeli:
Milorad Dodik_UNA-1664757136503.webp Foto: UNA

Završeno je ponovno kontrolno brojanje glasova za predsednika i potpredsednike Republike Srpske nakon čega je utvrđeno da je najviše glasova dobio kandidat SNSD-a Milorad Dodik, a što je na sednici CIK-a rekla Vanja Bjelica Prutina.

Izveštaj o ponovnom brojanju glasova je usvojen na današnjoj 73. sednici Centralne izborne komisije BiH, a u glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Zetra" prebrojani su glasovi sa više od 2.000 biračkih mesta.

Tokom brojanja utvrđeno je niz nepravilnosti od pogrešnog pakovanja lističa i vreća do nedostatka vreća, o čemu je obavešteno Tužilaštvo BiH.

Iz CIK su poručili da nemaju vremena za ponavljanje izbora što je tražila opozicija iz Republike Srpske, te da je nemoguće da se zbog nekoiko nepravilnosti ponavlja ceo izborni proces jer onda bi to značilo da se zauvek tako mora raditi prilikom svakih sledećih izbora.

Novi potpredsednici Republike Srpske su Ćamil Duraković iz reda bošnjačkog naroda i Davor Pranjić iz reda hrvatskog naroda.

Na ovu odluku CIK-a može se podneti zahtev za ponovno brojanje glasova, a može se podneti i prigovor na utvrđene rezulate.

 


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()