Cvijanović: Postoji sprega da se spreči da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba

Na funkciji je već dve godine van mandata Senad Mašović

26.11.2023. 14:38
  • Podeli:
zeljka-cvijanovic-armin-durgut-pixsell.jpg Foto: Armin Durgut / Pixsell

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da ima određene informacije da će biti opstrukcije kada je reč o izboru generala Oružanih snaga BiH jer, kako je navela, postoji sprega da se spreči da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba.

Cvijanović je navela da je ljudima u štabu istekao mandat pre godinu i više dana i da je neophodno da budu zamenjeni, podsetivši da se sve odluke koje se odnose na pitanja odbrane donose konsenzusom, prenela je RTRS.

"Imamo određene informacije da ćemo imati opstrukciju kada je reč o izboru generala, odnosno o njihovom postavljenju u skladu sa zakonom. Opstrukcija postoji zbog toga što opet postoji sprega da se spreči da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba Oružanih snaga", rekla je Cvijanović.

Ona je ukazala da je na toj poziciji već dve godine van mandata Senad Mašović, koji treba da ode sa te funkcije.

Cvijanović je rekla da, međutim, Mašovića na funkciji načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH čuvaju, kako je navela, "upravo oni koji pričaju i prave pometnju kako se navodno u Republici Srpskoj organizuju neke stvari koje su bezbednosna prijetnja i slično".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()