Da li je Mišel odložio posetu Crnoj gori zbog dešavanja u vezi s Rezolucijom? Oglasio se Milatović

Sastanak će ipak biti u Briselu

01.07.2024. 18:05
  • Podeli:
jakov milatović, 4 sept 2023 - foto Robert Anic Pixsell-65a15c1369850.webp Foto: Robert Anic/Pixsell

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da nema dilemu da je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori "zbog poslednjih dešavanja u vezi sa motivima i okolnostima usvajanja Rezolucije o Jasenovcu" i odgovornosti koju za to, kako kaže, ima parlamentarna većina.

"Smatram da su politički akteri koji obavljaju najvažnije funkcije u zemlji dužni da, umjesto relativizacije i izvrtanja realnosti, odgovornije pristupaju u odnosu na ono što su državni interesi Crne Gore", naveo je Milatović na društvenoj mreži X.

Poseta Mišela je zvanično bila najavljena za sutra. Opozicija tvrdi da je otkazivanje Mišelovog dolaska opomena evropskih institucija Crnoj Gori zbog prošlonedeljnog izglasavanja Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen. Razlozi nedolaska Mišela u Podgoricu nisu saopšteni.

Opozicija, naime, tvrdi da je Mišel odložio posetu zbog Vlade i parlamenta, iako ga je u posetu Podgorici pozvao predsednik države Jakov Milatović. Inače, Milatović i Mišel će sastati sutra, ali u Briselu. Oni su taj susret dogovorili sinoć telefonom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()