Dečaci imali sukob od ranije: Poznato stanje učenika povređenog u pucnjavi u Sarajevu

Sukob se desio u dvorištu koje dele obe škole čiji su učenici sudelovali u ovom teškom incidentu

24.10.2024. 14:37
  • Podeli:
federalna policija sarajevo screenshot YT Avaz TV-671a3f730fb89.webp Foto: Screenshot YT Avaz TV

Direktorka Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behulović izjavila je da je učenik koji je ranjen danas ispred škole u stabilnom stanju i da nije u životnoj opasnosti.

"Imamo informaciju sa Kliničkog centra da je učenik dobro", rekla je Behulović novinarima i dodala da ga je posetila u bolnici.

Behulović je apelovala na medije da ne podižu tenzije u ovakvim situacijama, već da svojim delovanjem pomognu.

"Što se tiče škole preduzeli smo sve procedure koje su predviđene zakonom. Obavestili smo policiju, Hitnu pomoć, roditelje, a delovao je i Tim za krizne situacije pri (resornom) ministarstvu, imali smo zajednički sastanak", istakla je ona.

Prema njenim rečima kamere su snimile ranjavanje učenika, a snimke je preuzela policija.

"Na njima (snimcima) se vidi kako je došlo do ranjavanja, sve se desilo u tri sekunde", objasnila je ona i rekla da će danas nastava biti održana onlajn.

Faruk Čupović, direktor Srednje mašinske tehničke škole koja se nalazi u istoj zgradi kao i Srednja škola metalskih zanimanja, rekao je da učenik koji je pucao pohađa tu školu ali da njegov identitet još nije zvanično potvrđen. 

Kazao je da ukoliko je u pitanju učenik na koga se sumnja, od početka školske godine, 2. septembra, do danas, nije prijavljeno nikakvo njegovo nedolično ponašanje. Takođe je rekao da se u toj školi nastava odvija redovno.

Kako je ranije objavljeno, ispred zgrade pomenute škole, jutros je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen jedan učenik.

Kako su mediji preneli, oba učenika su imali sukob od ranije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()