Detalji ubistva policajca u BiH: Napad izveo 'maloletni islamski fanatik', podignut nivo bezbednosti u Bosanskoj Krupi

Teroristički napad noćas u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi izveo je 15-godišnjak koji je jednog policajca ubio, a drugog ranio

25.10.2024. 09:48
  • Podeli:
sarajevo federalna policija profimedia-66756c4d2c852.webp Foto: Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak izjavio je danas da je nakon napada u Bosanskoj Krupi, koji su vlasti okarakterisale kao teroristički, podignut nivo bezbednosti i da će biti povećano prisustvo policije na terenu.

U policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, 15-godišnjak je sinoć ubio jednog policajca, dok je drugog ranio.

Isak je rekao za BHRT da je jedino što može da poruči da će policija uraditi sve da sigurnost bude podignuta na nivo koji će garantovati bezbednost građana.

"Policija će biti maksimalno na terenu kako bi sve osobe koje počine krivična dela lišili slobode. Uradićemo i maksimalno na preventivi koliko se u ovakvim slučajevima može uraditi. Ostalo je u nadležnosti tužilaštva kao i sudova koji treba da izriču maksimalne kazne za ovakve slučajeve", naveo je Isak, preneo je sarajevski Klix.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović rekao je za Klix.ba da će nakon istrage biti utvrđeni tačni uzroci i motivi napada.

Beganović je naveo da tužilaštvo smatra da u napadu postoje obeležja krivičnog dela terorizma.

Maloletni Elmir S. (15) koji je sinoć u napadu na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno instruisani islamski verski fanatik, tvrdi za ATV izvor blizak istrazi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()