Dodik: Ako hoće da razgovaramo da se smene Lagumdžija, Konaković i Bećirović

Dodik je rekao da poziv za najavljeni sastanak u Mostaru koji bi trebao da bude održan sledeće nedelje, još uvek nije dobio

11.06.2024. 15:16
  • Podeli:
Tan2024-06-0812542858_4 milorad dodik  foto marko djokovic-666439a10a0cc.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je uslov za nastavak razgovora koalicije na nivou Bosne i Hercegovine smena ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije, ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Elmedina Konakovića i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića.

On je novinarima rekao da poziv za najavljeni sastanak u Mostaru koji bi trebao da bude održan sledeće nedelje, još uvek nije dobio, ali i da nije siguran da li više išta može da se uradi, prenose Nezavisne.

"Ako hoće dalje da razgovaramo, mora da se utvrdi odgovornost za rušenje Ustava BiH, da se smeni Lagumdžija i da se smeni Konaković zato što su prekršili Ustav, a da se otpočne procedura smene Bećirovića koji je skrivao od organa BiH te aktivnosti koje su sproveli u Ujedinjenim nacijama potpuno ilegalno, potpuno tajno. To je minimum. Možda onda da sednemo i dalje da pričamo o nečemu", rekao je Dodik.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()