Dodik: Bećirović je u lažima bar dosledan

Bošnjački član Predsedništva BiH u Zagrebu je izjavio da je predsednik Republike Srpske bezbednosna pretnja i da mora biti zaustavljen u svojoj politici

11.05.2023. 15:48
  • Podeli:
Tan2023-04-1413255472_8 milorad dodik zoran zestic (1)-6439403eba912.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović jednako laže bilo da je u Briselu, SAD, Sarajevu ili Zagrebu, pa se može reći da je u lažima bar dosledan.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića u Zagrebu, da predsednik Republike Srpske mora, kako je rekao, biti zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici i da se transformisao iz političke u bezbednosnu pretnju, Dodik je rekao da su priče o bezbednosnim prijetnjama priče za malu decu koje on, nažalost, priča na važnim mestima, iako je u pitanju njegov lični stav, baziran ni na čemu.

"Pre nekoliko dana komandant Altee je izjavio da u BiH nema bezbednosnih izazova, ali Bećirović očigledno priziva nekakve drugačije izveštaje. Zanimljivo je da me bezbednosnom prijetnjom naziva čovek koji ne može da sakrije svoje šovinističke ispade uključujući ambasadora Srbina sa sastanka u Zagrebu", naveo je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Bećirovićeva politika je ta koja mora biti poražena i zaustavljena.

"Za jednog šovinistu Bećirović je poprilično samouveren u paušalnim ocenama i etiketiranju drugih i drugačijih", istakao je Dodik.

Bećirović: Dodik je bezbednosna pretnja, mora biti zaustavljen

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se u Zagrebu sa Denisom Bećirovićem, koji je u izjavi medijima Dodika nazvao bezbednosnom pretnjom.

"On je bezbednosna pretnja, ona mora biti zaustavljen u svojoj politici, vreme je da to shvate svi", rekao je Bećirović i dodao da veruje da slede bolji dani u saradnji Hrvatske i BiH.

Milanović, pak, smatra da je Dodik, kako je rekao, "operski lik", jer da bi neko bio pretnja potrebno je da ima novac. Hrvatski predsednik je rekao da je Dodik legitimno izabran od naroda i da zato jeste sagovornik.

"To što sve Dodik priča i to što on priča. Operski lik... Da bi neko bio pretnja potrebno je da ima novac, ali tema je otvorena za razgovor. Neki dan je sa njim bio jedan dogovor, a onda je ispalo drugo, ali to nije bila pretnja, to je bila neodgovornost. On jeste sagovornik. Pa gde da ga tražim. U Moldaviji? Pa tamo nema Srba. On je sagovornik", rekao je Milanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()