Dodik: BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom

Predsednik Republike Srpske govorio je i licemerju Zapada prema Beogradu

19.04.2023. 13:14
  • Podeli:
Tan2023-04-1413255472_8 milorad dodik zoran zestic (1)-6439403eba912.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da BiH neće imati viznu liberalizaciju sa samoproglašenim Kosovom. Dodik je to rekao nakon prezentacije planova za nastavak izgradnje Banjskog kompleksa "Slatina" kod Laktaša u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Ciničnost Zapada

Dodik je istakao da je to licemerje Zapada koji pokušava da kroz pregovore sa Beogradom dođe do toga da se kao navodno nešto normalizuje, a onda sami unilateralno donose takve mere".

On je novinarima rekao da je juče u Srbiji čuo ciničan prigovor po kojem će svi Albanci otići sa Kosova čim vizna liberalizacija stupi na snagu.

Dodik je danas na prezentaciji Banjskog kompleksa "Slatina" dao podršku ovom značajnom projektu navodeći da je njegova vrednost oko 300 miliona kovertibilnih maraka (oko 150 miliona evra)

Dodik je rekao da je banja Slatina kod Laktaša značajan potencijal za Republiku Srpsku i da će u godinama koje dolaze ovo biti veliko gradilište jer će ovaj projekat biti u korist novih generacija.

"Mi smo realizovali brojne projekte koji koštaju i više, pa ćemo realizovati i ovaj. Mislim da ćemo danas napraviti dogovor o tome kada krećemo sa prvim objektom", istakao je Dodik.

On je dodao da Srpska radi na unapređenju banjskog sektora zato što ima perspektivu.

Srpska Open

Govoreći o teniskom turniru Srpska Open koji se održava u Banjaluci i na kome učestvuje i svetski igrač broj jedan Srbin Novak Đoković, Dodik je danas rekao da u Sarajevu patološki ne mogu da podnesu bilo kakav uspeh Srpske, pa zato ne žele da vide da je teniski turnir "Srpska open" u Banjaluci organizovan na vrhunskom nivou.

Dodik je naglasio da je teniski kompleks osposobljen i za daleko viši stepen, odnosno za turnire serije ATP-500, čak i ATP-1.000.

On je izrazio zadovoljstvo što se o urađenom poslu sa svih strana mogu čuti samo pohvale, te podsetio kako je predstavnik tehničke komisije ATP-a pre mesec i po posetio gradilište, a to je učinio i nedavno kada je rekao da nije verovao da će sve biti završeno u roku i da je zadovoljan onim što vidi.

Turnir "Srpska open" iz serije 250 igra se do 23. aprila za kada je predviđeno finale na novoizgrađenom centralnom terenu teniskog kompleksa u parku "Mladen Stojanović"
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()