Dodik: Britanski ambasador da poštuje suverenitet države u kojoj se nalazi

'Taj kolonijalni odnos može primenjivati prema Federaciji BiH', istakao je predsednik RS u kometaru na raniju izjavu ambasadora Velike Britanije u BiH

14.08.2023. 16:50
  • Podeli:
Milorad Dodik_Foto Armin Durgut Pixsell (1)-639b62b87c1c9.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini bi trebalo da zna da, kao diplomta, prvenstveno treba da pokaže poštovanje prema institucijama države u kojoj se nalazi, da poštuje njen suverenitet i demokratski izabranu vlast, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Kao i njegovi prethodnici, a on je samo nastavio istu praksu, pokazao je na krajnje drzak način nepoštovanje prema institucijama Republike Srpske i srpskom narodu koristeći neprimerene ocene o radu predstavnika institucija Srpske", poručio je Dodik na društvenoj mreži X, prenosi RTRS.

On je dodao da, kako je naveo, "taj kolonijalni odnos može primenjivati prema Federaciji BiH".

"Nemamo problem s tim, ali u odnosu prema Republici Srpskoj ne možemo, a da ne reagujemo na takvo ponašanje. Naša poruka je jasna – imovinu Republike Srpske nećete dobiti. Kada pokažete poštovanje prema srpskom narodu i institucijama Srpske, onda će se promeniti i naš odnos prema ambasadorima Velike Britanije u BiH", napisao je Dodik.

Britanski ambasador u BiH Džulijan Rajli ranije je izjavio da je državna imovina u Bosni i Hercegovini postala veoma ispolitizovano pitanje, kao i da je reč o pitanju koje je ključno za koncept države, "s obzirom na to da se država zasniva na teritorijalnom integritetu i suverenitetu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()