Dodik na tribini 'Srpska se brani i u Srbiji': Imamo više vidljivih prijatelja nego ikada

Srpska doneti odluku da odstupi od evropskog puta BiH, ako se nastavi sa zadržavanjem i blokadom sredstava iz EU, rekao je Dodik.

28.02.2023. 16:05
  • Podeli:

Govoreći u Domu vojske Srbija gde se održava tematska tribina pod nazivom "Srpska se brani i u Srbiji" , predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je  u svom obraćanju da nacionalna pitanja na Balkanu nisu gotova.

'Nikada nismo imali ovoliko zaposlenih'

"Mi smo upozoravali na anti-dejtonska dešavanja. Sada deluje da smo stali 'vragu za vrat'. Danas su ostale određene vrednosti za Republiku Srpsku, koje su dovoljne da nastavimo svoju političku borbu. Srpska danas ima više onih koji je razumeju, nego što je to bilo u prošlosti", dodaje Dodik.

Dodik je dodao da su stavovi Srpske jasni i da je sada, više nego ikada, spremna da odbije ono o čemu ne želi da razgovara ali i da sačuva važna politička prijateljstva.

Poručio je da će Srpska doneti odluku da odstupi od evropskog puta BiH, ako se nastavi sa zadržavanjem i blokadom sredstava iz EU.

Srpska danas ima više vidljivih prijatelja nego ikada, dodaje Dodik, napominjući da od kada postoji u njoj nije bilo više zaposlenih, danas ih je oko 270.000, a pokrivenost uvoza izvozom je oko 80 odsto te da joj je zaduženost najniža u regionu.

O bliskim i dubokim vezama Republike Srpske i Srbije govorio je pred tribinom danas i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

"Јedan smo narod sa dve strane reke, imamo isti jezik i pismo, istu veru pravoslavnu, istorije nam se prepliću kroz vekove, te bi danas, pred istim političkim pritiscima iz sveta, trebalo da imamo jedinstvenu nacionalnu politiku", istakao je Cicović.

Svečani prijem u Domu Vojske Srbije

Na tribini će govoriti Vladislav Јovanović, Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Slobodan Reljić, Siniša Ljepojević, Aleksandar Raković, Milomir Stepić, Predrag Ćeranić i Đuro Bilbija.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji prirediće večeras od 18 časova u Domu vojske Srbije svečani prijem povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i 28. februara dana kada je proglašen prvi Ustav Republike Srpske, na način koji se u Beogradu obeležava još od 2015. godine.

Prijemu će prisustvovati najviši zvaničnici kako Republike Srpske, tako i Srbije, diplomatskog kora, istaknute ličnosti iz sveta kulture, nauke, umetnosti, privrede i sporta Srbije i Srpske.

Na trbini će danas biti promovisan zbornik radova "Srpska se brani i u Srbiji: Deset beogradskih tribina o Republici Srpskoj 2021–2022.".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()