Dodik: Naša pobeda je časna i čista, građani će dobiti satisfakciju

CiK BiH je odlučio o ponovnom prebrojavanju glasova nakon što su i Dodik i kandidatkinja opozicionog PDP-a Jelena Trivić proglasili pobedu za predsednika RS-a

17.10.2022. 17:07
  • Podeli:
dodik.jpg

Kao kandidat SNSD-a na predsedničkim izborima u BiH pobedio sam nedostižnom prednošću kandidata opozicije, naša pobeda je časna i čista, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, povodom ponovnog prebrojavanja glasova koje je naložila Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

"CIK BiH bez legitimiteta donosi nezakonite odluke o ponovnom prebrojavanju glasova, a da prethodno nisu utvrđeni preliminarni rezultati. Iako nezakonita odluka CIK-a mora kad-tad dovesti do rezultata izbora za predsednika Republike Srpske, mi se tog rezultata ne plašimo jer znamo da je naša pobeda časna i čista", napisao je Dodik na Instagramu.

Prema njegovom mišljenju, neodgovorni istupi CIK-a, ali i lidera SDS-a i PDP-a govore da je svima stalo do svega sem do istine.

"A istina je jednostavna. Kao kandidat SNSD-a na predsedničkim izborima pobedio sam nedostižnom prednošću kandidata opozicije. Strpljivo ćemo sačekati ovo nezakonito brojanje i znaćemo braniti pobedu kad smo znali i pobediti. Građani koji su nam dali podršku dobiće satisfakciju s nekoliko dana zakašnjenja", naveo je Dodik.

U BiH još traje prebrojavanje glasačkih listića s opštih izbora 2. oktobra, uključujući tu i ponovno brojanje svih ranije prebrojanih glasova kandidatima za predsednika Republike Srpske.

CiK BiH je odlučio o ponovnom prebrojavanju glasova nakon što su i Dodik i kandidatkinja opozicionog PDP-a Jelena Trivić proglasili pobedu za predsednika RS-a.

Do trenutka kada je CIK odlučio da se ponovo prebrojavaju glasovi za tu funkciju, Dodik je vodio s prednošću od oko 30.000 glasova.

Trivić je danas izjavila da sada više nije bitno kolika je razlika u broju glasova jer je nedvosmisleno kako su potvrđene izborne krađe.

"Stalno dolaze novi dokazi da je neko organizovao i sistemski varao na izborima", kazala je Trivić dodajuci kako nepravilnosti na više od 450 biračkih mesta potvrđuju da su izbori bili nelegalni i neustavni.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()