Dodik: Sa SAD i Britanijom nema saradnje, jer im je cilj unitarna BiH

Dodik je naglasio da je Republika Srpska stabilna, ali da deli sudbinu globalnih procesa

15.12.2023. 08:43
  • Podeli:
Tan2023-05-2319481452_7 milorad dodik Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP-647a334f51d32.webp Foto: Tanjug/Alexey Filippov/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je sinoć da sa Sedinjenim Državama i Velikom Britanijom nema saradnje, jer je njihov cilj unitarna BiH koja ne odgovara srpskom narodu, ali i da treba sačekati globalne procese i promene, prenosi Srna.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska stabilna, ali da deli sudbinu globalnih procesa i ima određene probleme sa stalnim zatvaranjem pristupa prema finansijskim institucijama.

On je naveo da mu je posebno drago da je novinarka ATV-a danas na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi predsedniku Rusije Vladimiru Putinu postavila pitanje o sitauciji u BiH.

"Putin je veoma direktno rekao šta ima da kaže. Mi smo veoma mala zajednica i u Republici Srpskoj sada ne prenoći više od 900.000 ljudi, bez obzira što nas ima po popisu 1.100.000. I ta mala zajednica je na meti globalnog procesa koji se zove razvlašćivanje Republike Srpske od strane zapadnih zemalja, pre svega Amerike i Britanije", rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je poručio da s njima nema saradnje, već da treba sačekati globalne procese i promene.

"Mi želimo da ovde sa nama jednako slobodno žive i Bošnjaci i Hrvati", kazao je Dodik.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Putina u Moskvi novinarka ATV pitala je predsednika Rusije da prokomentariše situaciju u BiH, koja je komplikovana jer je pod stranim protektoratom.

Putin je odgovorio da budućnost Republike Srpske i BiH treba da određuju ljudi koji tamo žive, bez obzira na to kakva rešenja pokušavaju da im nametnu, navodi Srna.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()