Dodik: Srbiji nije potrebna dodatna destabilizacija nakon velikih tragedija

Prema njegovim rečima, struka treba da objasni kako je došlo do te dve tragedije i da će problem biti rešen samo zajedničkim snagama, bez podela

09.05.2023. 21:20
  • Podeli:
milorad_dodik_una-644aad4d4df13.webp Foto: UNA

Srbiji je, u trenucima pojačanog senzibiliteta, najmanje potrebna bilo kakva dodatna destabilizacija, jer su dve tragedije u kojima je izgubljeno 17 mladih života dovoljno destabilizujeće za celo društvo, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je to izjavio, komentarišući poslednje proteste u organizaciji nekoliko opozicionih stranaka u Srbiji, prenela je agencija Srna.

Dodik je ocenio da se to događa u momentu kada Srbija prolazi, možda, najteže trenutke u poslednjih 30 godina, s obzirom na to da je suočena s borbom za očuvanje državnog suvereniteta, a sada i sa masovnim ubistvima koja nisu svojstvena ovim prostorima.

"Smatram da je neophodno pustiti institucije države Srbije da rade svoj posao, kako bi se život što pre vratio u normalu", naveo je on i naglasio je da porodice žrtava, ali i svi članovi društva, moraju da vrate kakav-takav mir i nastave sa životom.

"Ne mogu da podržim, niti da shvatim politizaciju bilo kakve tragedije, jer ona ne vodi rešenju, već produbljivanju problema, a građanima Srbije problemi sada nisu potrebni", istakao je predsednik Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, struka treba da objasni kako je došlo do te dve tragedije i da će problem biti rešen samo zajedničkim snagama, bez podela.

"Uvažavam političke različitosti, jer bez njih nema demokratskog društva, ali poučen nekim iskustvima u Republici Srpskoj ne mogu da prihvatim da bilo ko te tragedije pokuša da politički zloupotrebi", dodao je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()