Dodik: Srpska ima pravo da sprovede izbore u skladu sa svojim zakonom

On je istakao da SNSD ostaje pri Izbornom zakonu Republike Srpske, a da je situacija na nivou BiH konfuzna

16.05.2024. 17:13
  • Podeli:
dodik-6646220c2903a.webp Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Predsedništvo ove stranke saglasno da se ne učestvuje na lokalnim izborima u BiH na način kako je predložio Kristijan Šmit.

"Ovo može biti ako prihvate sve političke partije u Srpskoj da Republika Srpska ima pravo da sprovede izbore u skladu sa svojim zakonom. Mi ostajemo pri podršci donošenju Izbornog zakona Srpske. Dijalog sa opozicijom je neophodan, a danas ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima", rekao je novinarima Dodik nakon sednice Predsedništva SNSD-a.

On je istakao da SNSD ostaje pri Izbornom zakonu Republike Srpske, a da je situacija na nivou BiH konfuzna.

Dodik je još jednom osudio pokušaj donošenja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, istakavši da je reč o neusaglašenom aktu na nivou BiH, te da će izglasavanje ovog dokumenta ostaviti nesagledive posledice po BiH.

"Treba da zahvalimo zemljama koje su iskazale spremnost da ne glasaju, svesni činjenice da će to izazvati probleme u okviru BiH. To je podmukao način da se moralno diskvalifikuje srpski narod i ne možemo prihvatiti bilo kakav razgovor o tom pitanju", rekao je Dodik.

On je ocenio da je prilikom upućivanja ovog dokumenta u UN došlo do zloupotrebe bošnjačkog ambasadora u UN od Zlatka Lagumdžije, što će, kako je istakao, ostaviti trajne posledice po razgovore i dogovor u BiH.

"Republika Srpska će odrediti svoj odnos prema tome. Ostaćemo privrženi slvu Dejtonskog sporazuma", poručio je Dodik, prenela je Srna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()